Skip to content

OVER HET ALBUM

DWAAL//GRUIS is het poëtische album met 8 tracks van Charlotte Beerda, Ard Zacht en Wordbites waarop Nederlandstalige woordkunst en elektronische geluidskunst elkaar ontmoeten. Noem het poëtische elektronica, noem het hyperfused electronic poetry. Subtiel, verhalend, theatraal, filmisch, her en der onverbiddelijk en melancholisch. Soms lijkt de tekst leidend, dan weer de muziek. Om elke hoek ligt een verrassende wending, die de betekenis van de woorden in een ander daglicht zet. DWAAL//GRUIS staat daarmee in de traditie van Simon Vinkenoog, Ton Lebbink en Spinvis.

Het volledige album is uitgekomen op 24 oktober 2021 op vinyl, CD met 16-pagina tekstboekje en via alle bekende streaming-platforms. Luister hier naar de dubbeldikke Plotscast special over DWAAL//GRUIS met Marco Martens als host. En lees hier een kort interview over het album op de website van Plotscast, de podcast.

Het album is tot stand gekomen met support van een prachtige groep Voor de kunst donateurs, SENA en Upnorth.


” Poëzie is als het open- en dichtgaan van een deur. En laat hen die toegekeken hebben achter met de vraag wat er op dat moment zichtbaar werd. ” Carl Sandburg.

MENSZIJN
DWAAL//GRUIS gaat over breken en helen, groeien en landen, geboren worden en verder gaan. Zand, water, lucht. Schurend en kietelend. In verwarrende verwondering. Gegrond en gruizig. De aarde in een druppel.
GROEI

Met het album houden we het mens zijn tegen het licht. Schommelend in bomen, rollend over duinen en dolend door de stad vieren we onze geboorte, erkennen we onze breekbaarheid en hopen we te groeien. 

ONTDEKKING

DWAAL//GRUIS geeft bijzondere aandacht aan de overlap tussen woordkunst en geluidskunst. De composities dwalen van jazz naar elektronica en van sferisch en abstract naar concreet en herkenbaar. Het album raakt tal van muziekgenres; elk nummer is een ontdekkingstocht.